Nye vine

Domaine Peter Sichel – Montanha

Denne vin er noget helt særligt. Ved første øjekast kan man tro, det er Pinot Noir, takket være den smukke, lyse og klare farve. Men når næsen nærmer sig glasset og fyldes med duften af skønne modne skovjordbær, ved man straks, det ikke er Pinot Noir. Denne Grenache/Syrah vin overrasker på alle måder. Den er lys, venlig og indbydende. Bag denne vin står Henri, så måske skulle man ikke blive så overrasket over dens fantastiske særpræg – endnu en genistreg fra hans hånd! En vin i den lettere ende, selvom den har en alkoholprocent på 13,5. Den er fin, elegant og omfavnende, og tager dig med på en rejse gennem delikate smagsnoter, der vækker dine sanser og efterlader en uforglemmelig eftersmag. Ideel til aperitif, blanquette de saumon og grillede sardiner. Den forvandler klassiske retter som coq au vin og kanin i sennepssauce til kulinariske mesterværker. Se detaljerne her

Domaine Blanc Plume

Den ydmyge, afslappede og dygtige vinbonde tog sine første skridt inden for kunsten at dyrke vin i Bordeaux i Frankrig. Hans forhold til vin er blevet grundlagt allerede i barndomshjemmet, hvor vin havde en særlig status. Her var vin en passion, forældrene havde stor interesse for vin og deres ritualer omkring vin videreførte de til Raphaël. Endelig fandt han ud af, hvad han ville med sit liv – han ville skabe vin i harmoni med naturen og fra da af, har han valgt helt sin egen vej.

Lad dig forføre af en vin, der åbner døren til en verden af subtile nuancer og overraskende smagsoplevelser.

Håndplukkede Chardonnay-druer fra mere end 20-årige vinstokke danner rygraden i denne skat. Gennem naturlig gæring uden ekstern indblanding udvikler vinen sig til perfektion. Den lagres omhyggeligt på 5-årige egetræsfade, som tilfører subtile kompleksiteter. Det er netop de gamle fade, der gør, at træets indflydelse kun svagt anes. Ufiltreret og uden tilsætning af svovl – dette er ren vinmagi.

Mens verden blev mere og mere industrialiseret, valgte Raphaël at gå i den modsatte retning med sin vinproduktion. Hans vine fremstilles efter verdens ældste metoder. Druerne håndsorteres, mens de stadig sidder på deres stilke, og derefter lader han vinen passe sig selv under gæringsprocessen. Raphaëls vine er skabt ud fra de menneskelige sanser, hvor det handler om at kunne se, smage, lugte og føle. Han arbejder sammen med naturen, lytter til den, lære at aflæse den og bruge dens mangfoldighed – uden pesticider og kunstig gødning. Alle marker dyrkes biodynamisk. 

Syrah, Cabernet Franc, en antydning af Chardonnay. “Blanc de Noir” – en hvidvin på røde druer. Det er den mest eftertragtede vin lige nu, og det er der grund til! Denne unikke vin er lavet udelukkende af røde druer. Den fryder øjet og forkæler din gane – prøv den! Se detaljerne her

Denne ”Blanc de Noirs” er lavet på 60% Syrah, 40% Sauvignon. Igen en helt unik hvidvin, som har vokset i en mangfoldig jordbund af Ler, kalksten, sand og skifersten.
de håndhøstede druer sorteret. Straks efter at druerne er blevet presset, frasorteres skallerne, så mosten ikke tager farve fra de røde Syrah-skaller. Gæringen finder sted på ståltanke ved 14°C. Vinen kommer ikke på noget tidspunkt i kontakt med egefade, hvilket giver en elegant og frugtpræget vin. Nyd noterne af fersken, blomster, ribs og krydderier. Se detaljer her

Vi kender udmærket Sylvain Lejeune – det er ham med de store vine som; 100% Grenache, Printemp 1900, hvor stokkene kan dateres tilbage til år 1900, Den fantastiske Sabbat Blanc.

Sylvain er efter min…og andres…bedste overbevisning en af de unge vinmagere som mestre naturvin.

Flere af jer kender allerede Naughty by Nature som vi har haft med i flere år.

Har du ikke tidligere stiftet bekendtskab med naturvin – men er nysgerrig, har vi gjort det muligt for dig at købe én (eller flere) flaske Naughty by Nature. Du bør gøre dig selv den tjeneste at prøve den. Den vil overraske dig positivt!

Mi Cariña – 100% Carignan.

Carignan-druen har en fascinerende historie. Den er blevet misforstået og undervurderet af mange, simpelthen fordi de ikke forstår dens sande potentiale. En gang betragtet som en arbejdshest-drue på grund af dens høje udbytte, har Carignan gennemgået en bemærkelsesværdig forvandling. I dag symboliserer de gamle vinstokke ægte vinmagerkunst og udtrykker regionens unikke karakter på en enestående måde.

For de modige vinbønder, der besidder både modet og færdighederne, åbner Carignan-druen dørene til vine med dybde, kompleksitet og karakter. Med omhu og dygtighed kan dens unikke kvaliteter forvandles til smagsoplevelser, der rører sjælen. Mi Cariña er resultatet af denne passionerede indsats, en vin der stråler af autenticitet og dedikation.

Naturvin, skabt af naturens eget mesterværk – Se detaljerne her

Natural Born Syrah

Syrah som naturvin er som at opleve druens hjerte og sjæl på en ren og uforfalsket måde.

Syrah-druen som naturvin bevæger sig væk fra kunstig påvirkning og tillader de naturlige aromaer at skinne. Duften er fyldt med komplekse noter af sorte bær, sorte oliven, krydderier og undertoner af læder. Smagsprofilen er fyldig og intens med friskhed og liv. En ægte repræsentant af sit terroir.

Den ubesværede skønhed af Syrah-druen kommer til live uden tilsætningsstoffer eller kemikalier. Et kunstværk skabt af naturens egne hænder, en hyldest til jorden og druens autentiske karakter.