Blanquette de Limoux – Methode Ancestrale

Blanquette Cuvée Réservée Methode Ancestrale er lavet efter en ældgammel metode til at fremstille mousserende vine, der stammer tilbage til det 16. århundrede. Den består af 100% Mauzac, som er en lokal druesort i Limoux

Ved at bruge den fine, gamle tradition til fremstilling af boblerne, får denne vin sin egen unikke karakter og charme. Den er elegant og værdsat af vinelskere verden over.

Blanquette Cuvée Réservée Methode Ancestrale er kendt for søde, frugtige smag. Du finder noter af æble, pære, blomster og et lille strejf af citrusfrugt som giver vinen en delikat friskhed. På grund af den naturlige boblende karakter har den en let og elegant mousse.

Den skal nydes afkølet omkring 8 grader og bruget som Aperitif eller i følgeskab med fx frugttærter, jordbær med chokoladedip og anden frisk frugt, is med vanilje, bryllupskagen, chokoladen eller blot som en forfriskning på terrassen.

Opdagelsen af boblerne

Blanquette de Limoux var kendt for sine naturlige bobler længe før champagne. Ifølge legenden blev boblerne i Blanquette de Limoux opdaget ved et uheld af Benediktinermunke i St. Saint-Hilaire, der blev betragtet som de første til at fremstille mousserende vin ved hjælp af “Méthode Ancestrale”. Dette førte til at området blev og bliver betragtet som pionerer inden for mousserende vinproduktion. Det er en værdifuld del af området historie at Mousserende vin blev opdaget her længe – før champagne.

Thomas Jeffersons foretrukne vin

Thomas Jefferson, USA’s tredje præsident og en stor vinelsker, var en beundrer af Blanquette de Limoux under sit besøg i Frankrig. Dette bidrog til vinenes historiske berømmelse.

En kongelig drik

Blanquette de Limoux var en populær vin ved kongelige hoffer og blev ofte serveret ved festlige lejligheder i det 18. århundrede. Dens tilstedeværelse i de kongelige hoffer gjorde at den fik status som en prestigefyldt vin.

Napoleon Bonaparte foretrukne bobler

Det siges, at kejser Napoleon Bonaparte var en beundrer af Blanquette de Limoux og nød denne mousserende vin under sine erobringer og fejringer. Hans præference for Blanquette de Limoux har selvfølgelig også haft betydning for vinens berømmelse.