Domaine de Sabbat

Sylvain Lejeune og hans enestående vingård, Domaine de Sabbat, er et sandt udtryk for vinens natur og karakter. Sylvain’s filosofi er enkel: lad naturen gøre sit arbejde og resultatet vil være vine, der næsten laver sig selv.

Med dybt forankrede værdier i økologi og håndværk har Sylvain skabt et unikt sted i det solbeskinnede Roussillon-område. Han er vinmager af hjerte, opvokset med vinmarker som sin legeplads og har fulgt sin fars fodspor i vinens verden lige fra barndommen.

Inden han tog det dristige skridt og erhvervede sin egen beskedne vingård i 2008, havde Sylvain Lejeune opnået et højt fagligt niveau ved at arbejde med prestigefyldte vinhuse i Bordeaux, Bourgogne og Provence. Hans passion for vin og dedikation til håndværket afspejles tydeligt i hvert eneste glas, der kommer fra Domaine de Sabbat.

Domaine de Sabbat producerer årligt omkring 15.000 flasker, hver af dem en perle i sig selv. Sylvain udfører selv al arbejdet, fra vinmarkerne til kælderen. Hans økologiske og håndværksmæssige tilgang til vinavl viser sig i dyrkningen af druesorterne Grenache Gris, Grenache Blanc, Macabeu, og de røde Grenache, Carignan og Syrah på vinstokke, der bærer på områdets historie med op til 115 år på bagen.

Med et utrolig lavt høstudbytte på kun omkring 15 hektoliter pr. hektar, giver det vinene en dybde og kraft, der er bemærkelsesværdig, samtidig med at de bevarer finesse og fleksibilitet. I kælderen tror Sylvain på at lade naturen tage over. Alle vinene gennemgår spontangæring ved hjælp af naturligt forekommende gærstammer. Der tilsættes ingen svovl, og vinene modnes i hele 12 måneder på tanke, efterfulgt af yderligere 12 måneder på fade af forskellig alder og størrelse.

Sylvains vine er kendetegnet ved deres elegance, kompleksitet og dybde. De udstråler en naturlig vildskab og personlighed, der afspejler deres helt egen karakter. Domaine de Sabbat er mere end blot en vingård; det er en kærlighedshistorie, hvor Sylvain Lejeune formår at fange essensen af det sydfranske terroir i hver eneste flaske. Velkommen til en verden, hvor vinene fortæller deres egne historier.

Fra gift til grøn: Dit liv – Vores jord

HvidvineRødvine
Blanc Printemp 1900
100% Grenache
Natural Born Syrah – Naturvin….naturligvis!
Mi Cariña – Naturvin….naturligvis!
Naughty by Nature – Naturvin….naturligvis!