Blanquette de Limoux – Vieille Cuvée – Demi Sec

Producent: Maison Guinot

Appellation: Blanquette de Limoux – Demi Sec

Drue: 100% Mauzac

Alc: 12.5%

Farve:  Strålende gult skær

Aroma: Let duft af friske gule æbler og hvide blomster (tjørn)

Smagsnotater:  Harmonisk og imødekommende frugt med en snert af lime, flot struktur og livlighed. Harmonisk og imødekommende frugt med en snert af lime, flot struktur og livlighed. Den ekstra sødme, en likør skabt af huset selv, løfter smagsoplevelsen til nye højder.

Udvikling: Drikkemoden – drik den inden for 2-3 år.

Fremstilling/fadlagring: Fra gamle vinstokke fødes denne vin gennem en traditionel proces. Første gæring finder sted i fade ved kontrolleret temperatur, en blanding af flere års høst, og en lagring på bærmen i flasker i imponerende 3-4 år. Gærresterne fjernes med en fin teknik kaldet ‘degorgement à la Volée’, der bevarer vinen intakt som et mesterværk i et glas.

Servering: Opbevar vinen i køleskabet ved 5°C, og når den forlader flasken og berører glasset, blomstrer den ved 8°C. Denne vin er en perfekt ledsager til øjeblikke af sød forførelse. Nyd den som aperitif eller ledsager til søde delikatesser som ferskentærte, nytårs kransekage eller en traditionel æblekage. Den er også en forrygende makker til tørre oste som Comté, hvor dens sødme balancerer de salte nuancer på en sublim måde.