Château Montner

Montner, med majestætiske ‘Pic de Canigou,’ der vogter over det, er et sted, der er velsignet med naturlige gaver. Dette bjerg fungerer som en beskyttende skjold mod de sydlige storme og regulerer temperaturerne i området.

Den katalanske landsby har en fascinerende historie og ligger på den gamle grænse mellem det franske kongerige og det tidlige Aragonien. Oprindeligt kaldt ‘Mont Negre’ på grund af den sorte skifer, der præger landskabet, ændrede byen sit navn til Montner, da Pyrenærtraktaten blev underskrevet i 1659, og grænsen flyttede sig sydpå, hvilket førte til, at byen blev en del af Frankrig.

Vi befinder os i den sydlige del af “Ørnens dal” mellem Pyrenæerne og Middelhavet i Roussillon-området. Dette dalområde nyder godt af et unikt mikroklima med rigeligt sollys, milde vintre, varme og tørre vinde samt Middelhavets påvirkning.

I denne sorte, varme og tørre skiferprægede kulisse leger de, ligesom Domaine Sabbat, med vinens forunderlige verden på et château, hvor naturens gaver er utallige.