Domaine Blanc Plume

“Vi låner kun vores børns jord”

Raphaël Colin er født i Marseille og opvokset i landet mellem havet og bjergene i smukke Pyrénées-Orientales. Passionen for landbruget og mad, har han fra sin familie, som har dyrket frugt og grøntsager.

Raphaëls rejse som vinmager begyndte, efter han havde lavet den fineste olivenolie fra gavmilde olivenlunde. Mødet med passionerede vinbønder, gjorde det klart at Raphaël skulle dyrke sin egen vin på hjemegnen.

Han tog til Provence, hvor han arbejdede på kendte vingårde. Han fordybede sig i biodynamisk vindyrkning og opnåede et højt fagligt niveau,. I 2018 købte han 8 hektar vinmarker i hjertet af Corbières-Fenouillèdes Regional Nature Park. Det var her, hans hjerte bankede, her han hørte hjemme.

Domaine Blanc Plume, var en realitet. Raphaël dyrker jorden økologisk og biodynamisk, han genopliver gamle praksisser og skabe forbindelse mellem forbrugeren og vingårdsmiljøet.

Vinstokkene er mellem 15 og 80 år gamle. I kælderen bruges naturligt gær og svovlniveauet er minimalt. Vinene lager på rustfri stål, gamle træfade eller ægformede cementtanke på 700 liter.

Raphaël laver vin, som tilgodeser både det mikro- og det makroskopiske miljø. I marken bruges dyr mellem de gamle vinstokke.

Raphaël’s vision er vigtig: “Vores tid på vores børns jord er flygtig. Det er vores ansvar at værne om den med de beslutninger vi træffer – de skal være enkle, nænsomme og fyldt med respekt for den arv, vi skal give videre i sin reneste form.”

“Blanc de noir” – “Røde druer klædt i hvidt!

HvidvineRødvine
Milan Royal – Hvor eksklusivitet møder smagRouge Barrique – Tanninernes hemmelige magi
Blanc Barrique – Opdag håndværket i hver en dråbe
Blanc Plume – og så vover han at lave en stille hvidvin – hvor hoveddruen er Syrah…
Les Fanges – igen en eftertragtet “Blanc de noir”