100% Grenache

Producent: Domaine de Sabbat

Appellation: AOP Vin de France

Drue: 100% Grenache

Årgang: 2017

Alkoholindhold: 14,5%

Farve: Vinens farve er betagende, mørkt rød med livlige strejf af violet, der danser i glasset og antyder vinenes dybde.

Aroma: Duften er intens og lokker med aromaer af mørke bær, moden frugt og jordbundens mineralske nuancer. Forsigtige noter af læder fra fadlagringen tilføjer en dybde til bouqueten.

Smagsoplevelse: Den rene Grenache-druen bliver præsenteret i al sin pragt. Vinens kompleksitet og kraft er imponerende. Modne jordbær og hindbær smelter sammen med krydrede toner af sort peber og lakrids. Den moderate syre og sunde tanniner balancerer vinens styrke og tilføjer struktur til smagsoplevelsen.

Udvikling: Vinen er drikkemoden nu, men hvis du har tålmodighed til at lade den ligge, vil den udvikle en fantastisk kompleksitet indtil 2025 og måske længere. Vinens potentiale for modning lover en unik vinoplevelse i fremtiden.

Fremstillingsproces: Denne vin er resultatet af omhyggeligt håndplukkede druer fra vinstokke, der er mere end 60 år gamle. Efter en lang udblødning modner vinen først i store kar i 12 måneder og fortsætter derefter sin udvikling i egetræsfade i yderligere 12 måneder. Ufiltreret, så forvent et naturligt depot med tiden.

Servering: Denne vin har ventet tålmodigt, og nu er tiden kommet til at lade den ånde. Giv den masser af luft og server den ved den rette temperatur. Brug den til kraftige kødretter med sauce, såsom T-bone steak, Osso Buco, Gullasch med oksekød, paprika og tomatsauce. Prøv den også til marokkanske retter eller andre robuste måltider. Denne vin afslutter gerne måltidet med stil og går smukt sammen med modne oste.

Sylvain har virkelig skabt et mesterværk med denne Grenache-vin. Lad den folde sig ud i glasset og tag på en smagsrejse, der vil forblive i erindringen længe efter det sidste glas er drukket.