Serrat Del Mas

Også denne perle har vi atter fået fingrene i – så længe lager haves

Producent: Domaine des Soulanes

Appellation: AOP Côtes du Roussillon Villages

Druesammensætning: Grenache Noir, Carignan Noir, Syrah, Mourvèdre

Årgang: 2021

Alkoholindhold: 15%

Farve: Smuk med sin dybe rubinrøde farve, der bærer et strejf af violet, som et æstetisk præg af dens kompleksitet.

Duft: En forførende duft af mørke frugter såsom solbær, sammenflettet med toner af oliven, lakrids og fine nuancer af ristet brød, skabes en næse, der lover en intens og varieret smagsoplevelse.

Smagsnoter: Domaine des Soulanes er et mesterværk af smag og dybde. Den afslører både struktur og balance, takket være ædle og tætte tanniner, der væver sig sammen med en kompleks vifte af smagsnuancer. Hver slurk afslører lag af kompleksitet og en dybde, der vidner om vinenes kvalitet og omhu i produktionen.

Udvikling: Denne vin er drikkemoden nu, men den besidder et potentiale til at udvikle sig videre i flasken i op til 8-10 år fra høståret. Den vil kun blive bedre med tiden, hvilket gør den til en skat i vinkælderen.

Fremstillingsproces: Høsten foregår omhyggeligt og med respekt for naturen, hvor druerne håndplukkes og sorteres nøje. Efter en lang udblødning følger fadlagring på store fade i 12 måneder, og vigtigst af alt er vinen ikke filtreret, hvilket bevarer dens autentiske karakter og kompleksitet.

Servering: For at opdage alle lagene af smag og aroma i denne skønne vin anbefales det, at give vinen lidt luft inden servering. Den er en perfekt ledsager til retter med kraftigt vildtkød som gammeldags haresteg, eller til rige oksekødssaucer med svampe i rødvinssauce. Den passer også smukt til en autentisk cassoulet. En marokkansk tajine eller en blød Brie de Meaux.

Domaine des Soulanes 2021 er ikke blot en vin; det er et udtryk for passionen for vinproduktion, en hyldest til de dygtige vinmagere og et uundværligt valg for enhver, der søger en autentisk og intens vinoplevelse.