Domaine Peter Sichel

Gemt væk i en skjult dal i et fjernt hjørne af Languedoc-Roussillon ligger et helt særligt sted: landsbyen Cucugnan. Historien fortæller om vindyrkning i området gennem lang tid. Efterhånden flyttede de lokale til storbyerne og  vinmarkerne lå brag. Det betød, at den lokale flora og fauna kunne stor trives. Cucugnan blev et unikt område, fuld af biodiversitet med sjældne planter og blomster, der vokser der den dag i dag. Byen, som ligger i Hautes-Corbières, har udsigt til slottene Quéribus og Peyrepertuse.

Det var her, at familien Sichel, efter at Peter Sichel havde været på biltur i 1960’erne, købet en vinmark og omstrukturerede den med hjælp fra Henri Guiot, teknisk direktør. Peter Sichel ejede allerede vinmarker i Médoc og blev grebet af stedet. Projektet voksede, og Château Trillol, hvis vine vi har haft med i mange år, blev en realitet.

I 2019 overtog Peter Sichels barnebarn, Alexander Sichel, gården. Til ære for sin farfar, kalder Alexander gården for  ’Domain Peter Sichel’.

Ejendommen er omlagt til økologi og biodynamik. Det er heldigvis fortsat Henri som står for vinene og det gør han med bravur. Druesorterne er tilpasset jorden i 350-500 meters højde, og vinificerings- og lagringsprocesserne er blevet gentænkt.

Parcellerne med Grenache, Syrah, Carignan og Roussanne ligger på de bedste skråninger i dalen. Her er meget lidt muldjord, og rødderne går næsten direkte ned i den faste bjergskorpe. Henri gør et stort arbejde for at fokusere på de unikke egenskaber hver parcel har, så vinen udtrykker terroiret på den mest autentiske måde.

HvidvineRødvine
Les Jardiniers Blanc– 100% Roussanne gamle stokke Montanha – En genistreg fra Henri. Grenache, Syrah
Les Jardiniers Rouge – Syrah, Carignan, Grenache
Altura 350 – Grenache, Carignan, Syrah
Ortalécia – Syrah – Grenache – Carignan