Le Vin De Papi

Producent: Domaine La Bergerie du Bialas

Appellation: IGP Vin de Pays Cathare

Årgang: 2022

Druesammensætning: 50% Carignan, 50% Grenache Noir

Alkoholindhold: 14,5%

Farve: Meget strålende rubinfarve, der glimter med smukke violette strejf.

Aroma: Umiddelbar og generøs – denne vin byder dig velkommen med duften af friske røde frugter, som saftige kirsebær og forførende blåbær. Noter af kakao svæver diskret i baggrunden og tilføjer kompleksitet til oplevelsen.

Smagsnoter: Fra den første slurk fornemmer man balancen i denne vin. Den er rund og koncentreret med en afbalanceret struktur. Tanninerne er friske og saftige, der tilføjer en behagelig tekstur. Vinen afslutter med en flot, lang finish, der lader smagen af frugter og krydderier dvæle på tungen.

Udvikling: Drikkemoden nu, men denne vin har potentiale til at udvikle sig smukt i flasken frem til 2027 og måske endda længere.

Fremstillingsproces: Druerne til denne vin er omhyggeligt håndplukket fra højtliggende marker med en jordbund bestående af kridt og rødt ler med store kalksten. Druerne er håndsorteret for at bevare deres kvalitet. Vinificeringen er foregået i ståltanke, hvor vinmagerens dygtighed har bevaret druernes autentiske karakter.

Servering: For den optimale smagsoplevelse anbefales det at omhælde vinen op til 24 timer før servering. Denne vin er en fornem ledsager til retter som champignontærte, grillet kylling med kikærtesalat eller en original Boeuf Bourguignon. Den harmoniserer også smukt med tørre oste som Tomme de Pyrenée og Cantal. Lad dig inspirere til en ‘Mar i Muntanya’-oplevelse ved at servere den til retter, hvor hav og bjerge mødes – prøv den eksempelvis til kylling og rejer i en mild karry- og kokosnødsauce.