Poc á Poc

Producent: Poc Á Poc

Appellation: IGP Le Pays Cathare

Årgang: 2021

Drue: Carignan, Grenache

Farve: Dyb rubinrød med subtile violette nuancer

Aroma: Intens duft af modne mørke frugter som blåbær, brombær og ribs, balanceret med hints af hvid peber, oliven, lakrids og let ristet brød.

Smagsnotater: Vinen imponerer med sin fyldighed. Tanninerne er bløde og velafbalancerede. Den rige tekstur afslører en vin med komplekse smagsnuancer, hvor ædle og tætte tanniner kombineres med en livlig syre.

Udvikling: Drikkeklar, men vil udvikle sig smukt indtil 2026og videre.

Fremstilling/fadlagring: Dyrket på en økologisk vinmark uden brug af maskiner. Organisk gødning spredes omhyggeligt i hånden, og høstudbyttet er begrænset til 18 hl/ha. Druerne håndplukkes og sorteres på gården. Vinifikationen sker naturligt uden tilsat gær. Efterfølgende modnes 15% af vinen i egetræsfade i 6 måneder, mens resten lagres i fibertanke. Vinen er ufiltreret og kan have et naturligt depot.

Servering: Lad vinen ilte ved at dekantere den og server den i store vinglas. Den er et perfekt følgeskab til retter krydret med sydlige krydderier som ragout, osso buco eller kalkungullasch. Den er uimodståelig året rundt og matcher særligt godt med boule de Picolat, catalanske kødboller i en velsmagende hjemmelavet tomat- og løgsauce.